Conot Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Naložba v vašo prihodnost
COprNOT

Mali COprNOT

 

Kaj: Niz med seboj neodvisnih zabavnih eksperimentov, ki so pojasnjeni na zelo enostaven, igriv način. Eksperimenti so med seboj le ohlapno povezani s pravljico, tako, da je mogoča menjava občinstva (odhajanje otrok in prihajanje novih), glede na zmožnost koncentracije. Dogodek je zasnovan tako, da se eksperimente, ki otroke najbolj pritegnejo, tudi ponovi, pri ponovitvah lahko najmlajši tudi sodelujejo.

Primeri eksperimentov:

  • »Kuhamo« s tekočim dušikom (krčenje in širjenje plinov, lastnosti tekočega dušika)
  • Barvni dim (plini in njihove lastnosti)
  • »Kače« v plinu (plini in njihove lastnosti)

 

Za koga: Dogodek je v prvi vrsti namenjen mlajšim otrokom nižjih razredov osnovne šole in ni namenjen izobraževanju, temveč spodbujanju radovednosti in zanimanja za znanost. Informacije so sicer poenostavljene, a še vedno točne.

 

 

Veliki COprNOT

Kaj: Delavnica o električnem krogu in bateriji. Delavnica je časovno in prostorsko povezana in je namenjena spremljanju od začetka do konca (ne omogoča menjave občinstva). Na poljuden način je predstavljen električni krog. Udeleženci lahko lastnosti električnega kroga preiskusijo sami z vnaprej pripravljenimi rekviziti. V drugem delu delavnice navzoči pripravijo enostavno baterijo. Otroci so pri tem razvrščeni v manjše skupine.

 

Za koga: Dogodek je namenjen otrokom višjih razredov osnovne šole, ki že znajo sodelovati v manjših skupinah.

 VABLJENI na Mali in Veliki COprNOT, ki se bosta odvijala 6.7.2013 na Kongresnem trgu v Ljubljani s pričetkom ob 11:00 uri (Mali COprNOT), nadaljevanje ob 15:00 uri (Veliki COprNOT)!!!

 

 

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map