Conot
Pitching za sprejem v pospeševalnik Climate-KIC Accelerator 2017
Torek, 01 Avgust 2017 17:17


Pitching za sprejem v pospeševalnik Climate-KIC Accelerator 2017<Ljubljana>, 28. 07. 2017 – CO NOT v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in Kemijskim inštitutom letos že drugič izvaja 2.fazo pospeševalnika Climate-KIC Accelerator, ki  je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij, namenjen start-up podjetjem na začetku njihove poslovne poti.

 

Za sprejem v program se je s pitchingom pred 4 člansko komisijo potegovalo 6 start-up podjetij. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Bernd Winters iz Provadis Hochschule, dr. Zoran Marinšek iz INEE, Aleš Pevc iz Tehnološkega parka Ljubljana ter Aleš Pustovrh iz ABC Acceleratorja, se je na koncu odločila, da sodelovanje v programu odobri vsem šestim.

 

Ideje, ki so letos vključene v slovenski pospeševalnik, obsegajo teme od ekološke mobilne hiške do čistilca zraka za notranje prostore. Ekipe bodo prejele finančna sredstva v višini do 25.000 € ter mentorstvo in strokovna usposabljanja za nadaljni razvoj poslovanja; ta bodo potekala v naslednjih mesecih.

 

Dodatne informacije najdete na spletni strani Climate-KIC Accelerator ali nas pokličite na 01 4760 513.

Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT) z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map