Conot
Znani so finalisti slovenskega državnega finala ClimateLaunchpad 2017
Četrtek, 29 Junij 2017 10:39


Najboljše tri ideje, ki se borijo proti podnebnim spremembam, se bodo predstavile oktobra na svetovnem finalu.

<Ljubljana>, 28.6.2017 Šest slovenskih ekip se je predstavilo na državnem finalu ClimateLaunchpad, ki ga je organiziral Center odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT) v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana.

ClimateLaunchpad je največje tekmovanje zelenih poslovnih idej in poteka v 36 državah. Odkriva skoraj 900 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam in pomaga ambicioznim podjetnikom spremeniti idejo v globalen posel. Finalisti vsake države se bodo uvrstili na svetovni finale, ki bo oktobra na Cipru.

Vse prijavljene ideje so bile obravnavane z vidika vpliva na  podnebne spremembe, potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev. Zmagovalec slovenskega finala je Bricro, zidak, ki bo zrasel s pomočjo bakterij. Druga najboljša ideja je, temperaturno občutljiva tiskarska barva Mysteria Colorum in tretja, mehansko drevo eTree, ki del pridobljene energije shrani v baterijah in del uporabi za odstranjevanje PM delcev iz ozračja.

 

Frans Nauta, ustanovitelj ClimateLaunchpada: ‘’Moramo urediti področje podnebnih sprememb in imamo eno generacijo časa, da to uredimo. Povsod po svetu je toliko odličnih podjetnikov, ki delajo na idejah za zmanjševanje podnebnih sprememb. ClimateLaunchpad dvigne te podjetnike na raven globalnega uspeha s pomočjo poslovnih treningov ter jih postavi na mednarodno prizorišče.’’

 

Sara West, zmagovalka ClimateLaunchpad 2014 in soustanoviteljica podjetja Wavetube: “ClimateLaunchpad ima ogromno poslovno mrežo in strokovno znanje, katero lahko dostopamo in je enkratna priložnost v življenju, da lahko razširiš svojo poslovno mrežo in podjetje.”

 

Svetovni finale bo potekal oktobra na Cipru. Najboljših 10 ekip bo sprejetih v Climate-KIC Accelerator, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Zmagovalec velikega finala prejme 10.000 €, druga nagrada je 5.000 € in tretja 2.500 €. Podeljenih bo tudi 5 tematskih nagrad, ki jih lahko dobijo udeleženci v kategorijah Urbane prenove, Trajnostna raba tal, Trajnostni proizvodni sistemi in Kazalniki za odločanje in finance.

 

ClimateLaunchpad je del podjetniške ponudbe Climate-KICa, ki je glavna pobuda EU na področju podnebnih sprememb. Tekmovanje podpira več kot 100 partnerjev iz vse Evrope. Med njimi so podjetja kot so Accenture, Benard Schulte Shipmanagement, Deloitte, Ernst & Young, Hellenic Bank, Microsoft, PWC, Sparebank, Volvo in World Wide Fund.

 

Informacije glede CimateLaunchpada so na voljo na www.climatelaunchpad.org (hashtag #clp2017)

Kontakt

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

Družbena omrežja

Facebook

www.facebook.com/ conot.si

www.Facebook.com/ climatelaunchpad

www.Facebook.com/ ClimateKIC

Twitter

@ClimateLaunch

@ClimateKIC

 

ClimateLaunchpad in Climate-KIC

ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) je program Climate-KICa. Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT), z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

www.climate-kic.org


kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map