Conot
Največje tekmovanje zelenih poslovnih idej
Četrtek, 01 Junij 2017 11:11

7 zelenih poslovnih idej na ClimateLaunchpad-u 2017
<Ljubljana>, 31.5.2017 – CO NOT v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana organizira ClimateLaunchpad, ki je največje tekmovanje zelenih poslovnih idej. Tekmovanje poteka v 35 državah in Slovenijo zastopajo 7 ekip. ClimateLaunchpad odkriva več kot 1000 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam in pomaga ambicioznim podjetnikom spremeniti idejo v globalen posel.

Na Tehnološkem parku so slovenske ekipe začele z dvodnevnim treningom strategije poslovanja (Boot Camp) z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, ki bo 28.6.2017, na katerem bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji. Trije finalisti vsake države se bodo uvrstili na finale, ki bo oktobra na Cipru.

Ideje, ki so zastopane na slovenskem tekmovanju, obsegajo teme od temperaturno občutljiva tiskarska barva do mehanskega drevesa, ki del pridobljene energije shrani v baterijah in del uporabi za odstranjevanje PM delcev iz ozračja. Vse prijave bodo obravnavane z vidika vpliva na podnebne spremembe, potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev.

Najboljših 10 ekip bo sprejetih v Climate-KIC Accelerator, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Denarna nagrada za končnega zmagovalca finala znaša 10.000 €, druga nagrada 5.000 € in tretja 2.500 €.

Kontakt:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Družbena omrežja
Facebook
www.facebook.com/conot.si
www.Facebook.com/ climatelaunchpad
www.Facebook.com/ ClimateKIC
Twitter
@ClimateLaunch
@ClimateKIC

ClimateLaunchpad in Climate-KIC
ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) je program Climate-KICa. Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT), z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.
www.climate-kic.org

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map