Conot Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Naložba v vašo prihodnost
Uspešen pričetek programa Climate-KIC RIS Accelerator - Onboarding
Četrtek, 31 Maj 2018 13:44


Climate-KIC RIS Accelerator Onboarding, 29. 5. 2018<Ljubljana>, 29. 5. 2018 – CO NOT v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in Kemijskim inštitutom letos že tretje leto zapored izvaja pospeševalnik Climate-KIC Accelerator, ki  je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij, namenjen startupom na začetku njihove poslovne poti.

 

V letošnji program je bilo sprejetih šest startupov, ki so bili vabljeni na uvodno srečanje oziroma t. i. Onboarding; dogodek je potekal na Kemijskem inštitutu. Ekipe so pričele s petminutnimi predstavitvami, nato pa so sledila vprašanja ostalih ekip in mentoric Marjane Majerič ter Vere Nunić iz Tehnološkega parka Ljubljana. Po koncu predstavitev so morale ekipe podati samooceno in oceniti tudi ostale ekipe.

 

Ideje, ki so letos vključene v slovenski pospeševalnik, obsegajo teme od mikrobioloških analiz za detekcijo bakterij v tekočinah do avtomatov za pridobivanje vode iz zraka. Ekipe bodo prejele finančna sredstva v višini do 20.000 €, 25.000 € ali 50.000 € – v odvisnosti od stopnje, v katero spadajo ('Stage' 1, 2 ali 3) – ter mentorstvo in strokovna usposabljanja za nadaljnji razvoj poslovanja. Ta bodo potekala v naslednjih mesecih.

 

Dodatne informacije najdete na spletni strani Climate-KIC Accelerator ali nas pokličite na 01 4760 513.

 

Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT) z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.


kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map