Conot Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Naložba v vašo prihodnost
ClimateLaunchpad Boot camp 2018
Petek, 25 Maj 2018 13:00


Največje tekmovanje zelenih poslovnih idej

7 zelenih poslovnih idej na ClimateLaunchpad-u 2018.<Ljubljana>, 23. 5. 2018 CO NOT v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana organizira ClimateLaunchpad, ki je največje tekmovanje zelenih poslovnih idej. Tekmovanje poteka v več kot 35 državah in Slovenijo zastopa 7 ekip. ClimateLaunchpad odkriva več kot 1000 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam in pomaga ambicioznim podjetnikom spremeniti idejo v globalen posel.

 

Na Tehnološkem parku so slovenske ekipe začele z dvodnevnim treningom strategije poslovanja (Boot Camp) z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, ki bo 21. 6. 2018,  na katerem bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji. Trije finalisti vsake države se bodo uvrstili na finale, ki bo 1.-2. 11. 2018 na Škotskem.

 

Ideje, ki so zastopane na slovenskem tekmovanju, obsegajo teme od sistema za avtomatsko ločevanje barvnih kovin do mikrobnega čiščenja onesnaženih voda, ki so posledica izpustov gnojil in drugih hranil. Vse prijave bodo obravnavane z vidika vpliva na  podnebne spremembe, potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev.

 

Najboljših 10 ekip bo sprejetih v Climate-KIC Accelerator, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Denarna nagrada za končnega zmagovalca finala znaša 10.000 €, druga nagrada  5.000 € in tretja 2.500 €.

 

Kontakt

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


Družbena omrežja

Facebook

www.facebook.com/ conot.si

www.Facebook.com/ climatelaunchpad

www.Facebook.com/ ClimateKIC

Twitter

@CoNotSlovenia

@ClimateLaunch

@ClimateKIC

 

ClimateLaunchpad in Climate-KIC

ClimateLaunchpad je program Climate-KICa. Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT), z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

 

Partnerji in sponzorji:

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map